Juhlat

Laskiainen

Oulun yliopiston koneinsinöörikilta ry on perustettu vuonna 1965 ja laskiaistakin on juhlittu jo vuodesta 1967. Laskiaisen teemana on alusta lähtien ollut hyväntekeväisyys.

Laskiaistempaus koostuu myyjäisistä, laskiaismäestä sekä iltabileistä, jotka ovat vuoden parhaimmat! Myyjäisiin haastamme mukaan oululaisia yrityksiä ja myyjinä toimivat konefuksit, joten kauppa käy varmasti.
Laskiaismäenlaskukisa on avoin kaikille ainejärjestöille sekä isokenkäisille. Mäkeä lasketaan kolmessa sarjassa, isokenkäisten-, standard- sekä modifiedsarjassa, johon teekkarikillat väsäävät ajankohtaisen laskuvälineen. Modifiedsarjassa mäki on tultu alas mm. lehmällä, saunalla, kanalla, ydinvoimaloilla jne.Wappu

Wappuna konekilta on hyvin edustettuna Oulun katukuvassa. Wappukulkuetta johtaa uljas paloautomme Ykä, mutta myös Mellakan, Korpun ja Jawan voi löytää kulkueesta punahaalaristen koneteekkareiden ympäröiminä.
Konekillan järjestämä wapputempaus on perinteisesti ollut köydenvetotempaus. Varsinkin konekillan miesten joukkue on vertaansa vailla! Jokohan tänä vuonna muista killoista on koneen kaatajaksi?Vuosijuhlat

Konekilta juhlistaa rakkaan kiltansa, sekä paloauto Ykän varttumista juhlavissa tunnelmissa. Kiltaa juhlistettiin vuonna 2015 50-vuotisjuhlien merkeissä. Ykän 85-vuotisjuhlat juhlittiin syksyllä 2013.